Elkelt a Burger King

Elfogadta a potenciális új tulajdonosok közel négy milliárd dolláros vételi ajánlatát a Burger King - számolt be a New York Times. A gyorséttermi láncok történetének eddigi legnagyobb ügyletének keretében a 3G Capital befektetési társaság veszi át a vállalatot.
MTI-Eco, 2010. szeptember 3. péntek, 17:13
Fotó:

A cégben partner egyebek mellett az a Marc Mezvinsky, aki a múlt hónapban feleségül vette Chelsea Clintont, a volt amerikai elnök lányát.

A tervek szerint a részvények felvásárlását még szeptemberben megkezdi az új tulajdonos, aki azt tűzte ki célul, hogy felhozza a főbb versenytársaitól az utóbbi időben kissé lemaradt céget. Ennek jegyében főként Latin-Amerikában és Ázsiában akar terjeszkedni.

A Burger Kinget 2006-ban vezették be a New York-i tőzsdére, előzőleg három befektetési társaság - a TPG Capital, a Bain Capital Partners és a Goldman Sachs Funds - birtokába került a cég, s náluk van még most is a részvények 31 százaléka, de ők is el fogják adni részesedésüket.

A 3G Capital mögött tehetős brazil befektetők állnak, az egyik fő tulajdonos a milliárdos Jorge Paulo Lemann, egykori wimbledoni győztes.

A Burger King a múlt héten jelezte, hogy gyenge forgalomra számít az idén az amerikai gazdaság lassulása, és az európai megszorító intézkedések miatt. A gazdasági válság éppen a Burger King törzsközönségének számító fiatalokat érintette a legsúlyosabban. A Burger Kingnek 75 országban 12 ezer étterme van.

HOZZÁSZÓLÁSOK