A Volkswagen leányvállalata fennállásának legnagyobb modellfejlesztési beruházási programját indítja el: 2014 és 2018 között 22 milliárd eurót tervez e célra fordítani. Az összegnek mintegy felét az Audi németországi telephelyeire, az ingolstadti és a neckarsulmi üzemekre költik el.

A fejlesztési beruházás céljaként az Audi 2020-ra évi kétmillió autó gyártását és a prémium kategóriában piacvezető BMW megelőzését tűzte ki célul.

Az évi másfélmilliós gyártási mérföldkövet az Audi nemrégiben hagyta maga mögött: az idei másfélmilliomodik autót december 16-án adták át Ingolstadtban tulajdonosának. "A másfélmilliós célt eredetileg 2015-re tűztük ki, azonban már az idén könnyedén teljesítettük" - mondta akkor Rupert Stadler, az Audi vezérigazgatója. A kétmilliós mérföldkő elérése érdekében az Audi a mostani 49-es modellpalettáját 60-ra kívánja bővíteni. Ingolstadtban kezdi meg például 2016-ban a Q1 modell gyártását.

Az Audi növeli alkalmazottai számát is. Jövőre például az ingolstadti és neckarsulmi üzemekben 700 fiatal szakképzését kezdik meg, akik egyúttal alkalmazási garanciát is kapnak.

Az Audi jelenleg 50 ezer alkalmazottat foglalkoztat Németországban, többségüket Ingolstadtban.

Munkaerő felvételre az Audi a külföldi üzemeiben is lehet számítani. Mexikóban például, ahol 2016-ban indul meg a Q5 modell gyártása, több mint ezer alkalmazottat vesznek fel jövőre.