Elszállt a Boeing nyeresége

A Boeing 1,1 milliárd dolláros azaz részvényenként 1,46 dolláros harmadik negyedéves profitot könyvelhetett el. Ez nem csupán a tavalyi 837 milliós eredményt haladja meg jócskán, hanem alaposan rávert a papíronkénti 1,10 dolláros elemzői várakozásokra is.
NAPI, 2011. október 26. szerda, 14:37
Fotó: Napi.hu

A világ legnagyobb repülőgépgyártójának számító társaság az árbevétel terén is javulást ért el, az egy évvel korábbi 16,9 milliárdhoz képest 17,7 milliárd dollár értékben adott el repülőket a cég.

Bár a menedzsment az év egészére vonatkozó részvényenkénti profitvárakozást 4,30-4,40 dollárra emelte, csökkentették az eladott 787-es Dreamlinerekre vonatkozó értékesítési tervet.

Míg korábban a Boeing idén 25-30 gép leszállítását prognosztizálta, immár csupán 15-20-ét. Mindenesetre a három éves csúszás után szeptemberben debütáló Dreamliner épp tegnap, a gyorsjelentés napján tette meg az első, utasokat is szállító útját.

A Boeing zászlóshajója szénszálas kompozit testének köszönhetően 20 százalékkal jobb üzemanyag hatékonyságot és 30 százalékkal alacsonyabb fenntartási költségeket nyújt, így sokat vár tőle a társaság az Airbus elleni versengés során.

HOZZÁSZÓLÁSOK