Ennyit ártott a dízelbotrány - Friss adatok érkeztek

A dízelbotrány nem befolyásolta a Volkswagen modellek árát a használtautó piacon - derül ki a DAT és Schwacke piacuktató cégeknek a dpa-AFX hírügynökség megbízásából készült felméréséből.
Napi.hu, 2016. június 5. vasárnap, 15:00
Fotó: MTI/EPA

Pánikra semmi ok. Mostanáig semmiféle negatív hatást nem tapasztaltunk a dízel autók újraeladási értékében - közölte Christoph Ruhland, a Schwacke marketing igazgatója. Arról pedig még korai lenne véleményt alkotni, hogy a jelenlegi folyamatok általában milyen hatással lesznek a Volkswagen modellek és a dízel járművek maradványértékére. Túl keveset tudunk még ahhoz, hogy spekulációkba bocsátkozzunk - fogalmazott.

Mindez nem jelenti azt, hogy a Volkswagen árak a jövőben sem fognak változni. Az új autókra adott árengedmények például csak késéssel szoktak megjelenni a használtautó-árakban - mutatott rá Siegfried Trede, a DAT szakértője.

Ansgar Klein, a BVfK (Bundesverband freier Kfz-Händler) független autókereskedők szervezetétől viszont úgy látja, hogy már érzékelhető némi változás a használtautó-árakban. "Bár nem következett be olyan mértékű csökkenés, mint arra sokan számítottak" - mutatott rá.

HOZZÁSZÓLÁSOK