Épp csak a térdét horzsolta meg a brókeróriás

A Goldman Sachs profitja a várakozások alatti mértékben csökkent az első negyedév során.
NAPI Online, 2008. március 18. kedd, 13:51
Fotó:

A Goldman Sachs, a világ legnagyobb piaci értékű kötvénypiaci társasága ma jelentette be az első negyedéves profiteredményét, amely a várakozásoknál kisebb mértékben, "mindössze" 53 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A Goldman közleménye szerint a nyereség csökkenésének okai a subprime-válság által kikényszerített eszközleírások és a csökkentett befektetési banki díjak voltak. A nettó eredmény 1,51 milliárd dollárra, azaz részvényenként 3,23 dollárra esett vissza az elmúlt három hónap során, míg egy évvel korábban még 3,2 milliárd dollárt, azaz részvényenként 6,67 dollárt jelentett. A várakozások részvényenként 2,59 dolláros eredményről szóltak.

A Goldman profitja 1999 óta a legnagyobb mértékben csökkent; a társaság 1 milliárd dolláros veszteség-leírásra kényszerült a magas hozamú, jelzálog-hátterű kötvények értékcsökkenése miatt, valamint a 135 millió dolláros veszteséget könyvelt el az Industrial & Commercial Bank of Chinában lévő részvényeinek esése miatt.

A Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint a Wall Street-i brókercégek közül a Goldman Sachs a hitelpiaci válság által legkevésbé veszélyeztetett társaság, amit az is bizonyít, hogy egyúttal a legnagyobb bizalmat élvezi a befektetők között.

HOZZÁSZÓLÁSOK