Erre figyeljünk pénteken

A nap híre minden bizonnyal az amerikai munkaerő-piaci adat lesz, de az európai kiskereskedelmi forgalom júliusi alakulására vonatkozóan is érkeznek adatok pénteken.
NAPI, 2010. szeptember 2. csütörtök, 19:48
Fotó:

Az amerikai munkaügyi minisztérium pénteken teszi közzé azt az augusztusi munkaerő-piaci adatot, amely a nem mezőgazdasági szektorok álláshelyei számának havi változásáról tájékoztat és vélhetően minden piaci szereplő árgus szemekkel figyeli majd annak alakulását. A Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint augusztusban 31 ezres csökkenésre számítanak az előző hónaphoz viszonyítva, és ugyanakkor a tárca a júliusi 9,5 százalékos munkanélküliségi ráta után 9,6 százalékos arányról fog beszámolni augusztusra vonatkozóan.


A másik fontos pénteki amerikai makroadat az ISM szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexe. A mutatót a júliusi 54,3 pont után augusztusban 53,2 pontra várja a piac.


Az Eurostat 11 órakor közli a kiskereskedelmi forgalom júliusi alakulásáról szóló jelentését. Az elemzői várakozások szerint az eurózónában a júniusi havi stagnálás után júliusban 0,2 százalékos növekedés volt, míg éves összevetésben 0,6 százalékkal bővült a forgalom.


HOZZÁSZÓLÁSOK