Erste: nincs hatással a napi működésre a tulajdonosváltozás

A pénzügyi válsággal összefüggésben végrehajtott tulajdonosváltozás kizárólag csoporton belüli részesedésátrendezést jelentett, a technikai jellegű átszervezés közvetlenül nincs hatással a bankcsoport irányítására és pénzügyi eredményére, így a társaság napi működésére sem - közölte az Erste Bank Hungary Zrt. a tőzsde honlapján pénteken.
MTI-Eco, 2014. november 7. péntek, 14:39

Az Erste Group Bank AG kedden bejelentette: közvetlen irányítás alá veszi kelet-európai leánybankjait, kiiktatja az eddigi részleges tulajdonjoggal bíró köztes céget, hogy csökkentse költségeit. A közép- és kelet-európai régióban működő leánybankok eddigi társtulajdonosa, az EGB Ceps Beteiligungen GmbH holdingcég összeolvad az Erstével.

A BÉT honlapján megjelent közlemény szerint a pénzügyi helyzet stabilizálódásával a korábbi cégstruktúra visszaállítása vált indokolttá, ezért került sor az összeolvadásra. Az átalakítás keretében az Erste Group Bank AG újra 100 százalékban közvetlen tulajdonosa lesz a kelet-európai banki leányvállalatainak, így a Magyarországon működő Erste Bank Hungary Zrt.-nek is.

HOZZÁSZÓLÁSOK