Esett a Deutsche Bank profitja

A 927 millió eurós piaci konszenzusnál magasabb, 1,08 milliárd eurós első negyedéves eredményről számolt be a Deutsche Bank.
portfolio.hu, 2014. április 29. kedd, 12:27
Fotó: Reuters

Igaz, ez is jóval alacsonyabb az egy évvel korábbi 1,65 milliárd eurónál.

A kötvény- és devizakereskedés vártnál jobb eredménye kompenzálta a vagyonkezelésben és a nem stratégiai üzletágakban bekövetkezett romlást. A bank az egyik leggyengébb tőkehelyzettel rendelkező pénzintézet Európában, Tier 1 tőkemutatója március végén 9,5 százalék volt.

A hitelezés szempontjából továbbra is kihívásokkal teli a környezet a Deutsche Bank számára. A nettó kamatbevételek egy év alatt 8 százalékkal estek vissza a társaságnál, miközben a nettó díj- és jutalékbevételek 1 százalékkal emelkedtek. A várakozásoknál jobban teljesített a deviza- és kötvénykereskedési üzletág. A befektetési banki üzletág adózás előtti eredménye összességében több mint ötödével esett, amiben a kereskedési bevételek 10 százalékos esése fontos szerepet játszott.

A bank nettó eredménye az elemzők által várt 927 millió euróval szemben 1,083 milliárd euróra rúgott. Ez nem kiugróan magas szám, de jobb az elmúlt három negyedév teljesítményénél.

HOZZÁSZÓLÁSOK