Európában erősít a kínai Huawei

A következő öt évben több mint ötezer új munkahelyet hoz létre Európában a kínai Huawei - idézi a vállalat képviselőit a kínai sajtó.
MTI-Eco, 2014. június 13. péntek, 10:14
Fotó: Reuters

Az európai központjául Magyarországot választó, a világ második legnagyobb telekommunikációs felszerelésgyártójaként számon tartott cég a korábbi sajtóértesüléseket megerősítve bejelentette: a jelenleg 7700-as európai dolgozói létszámát 5500-zal növeli a következő években.

Az európai erősítést két fő szempont vezérli: egyrészt be akarja biztosítani helyzetét a kínai cég a versenytársakkal - így az Alcatel-Lucenttel és az Ericssonnal szemben, másrészt Európa az amerikainál kedvezőbb piaci feltételeket kínál számára. Az amerikai képviselőház titkosszolgálati állandó bizottsága ugyanis 2012-ben nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánította a céget, melyet azután több más ország is kizárt közbeszerzési eljárásaiból.

William Hszü, a Huawei vezető marketingstratégiai munkatársa kijelentette, hogy Európában a kutatás-fejlesztés terén emelik a dolgozói létszámot, mely a következő három évben a mostani duplájára, 1700-ra nőhet majd. Biztosan erősít majd a cég az olasz piacon, itt van ugyanis a világon az egyetlen mikrohullámú kutatás-fejlesztési központja.

A Huawei emellett szolgáltatási ágazatát kiterjesztve az európai vállalati ügyfeleknek nyújtana információtechnológiai megoldásokat és az európai telekommunikációs cégekkel kívánja szélesíteni kapcsolatát. A cég magyarországi terveiről egyelőre nincs információ.

A vállalat alapítója és vezérigazgatója Zsen Cseng-fej május elején újságírók előtt úgy nyilatkozott, hogy javítani szeretne a "titokzatos vállalatnak" bélyegzett Huawei megítélésén, és el akaja érni, hogy arra európai vállalatként gondoljanak rá az emberek. Zsen hozzátette: a terjeszkedés mellett a nem-kínai tehetségek bevonása is kiemelt szempont.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.06.13 17:56

@tever kneif: TK Elemző Visszatért!

Figyelj rá és Elemezz!

Magyarország Huawei-ileg is Jobban Teljesít!

Figyelj és Elemezz!

Kövesd a legfőbb VéleményFormálót, Tk-t, az önálló vélemények nagymesterét!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.06.13 17:27

A Huawei és a magyar kormány 2013. április 18-án kötött stratégiai együttműködési megállapodást.

Ennek keretében a Huawei 2013-ban már 2500-ra növelte foglalkoztatottai számát, raktárterületét pedig 30 ezer négyzetméterre növelte.

A Huawei a megállapodás értelmében a magyarországi piacra hozta a kínai rézhuzal- és kábelgyártó Shenzhen Comlink vállalatot, amely 2013 márciusában indította el a termelését Budapesten.

A Huawei emellett két magyar egyetem hallgatóinak biztosítja a "Huawei - a holnap innovatív vezetői", 30 millió forint összdíjazású ösztöndíjprogramot.

A Huawei Technologies Hungary 2005-től működik Magyarországon budapesti központtal. A vállalat Pécsett és Komáromban egész Európát Huawei-termékekkel ellátó összeszerelő központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon az európai régiót kiszolgáló logisztikai központot üzemeltet (Huawei Europe Logistic Center).

FIGYELD, de CSAK A FONTOSAT. ELEMEZZ.
A külföldi inveszticiobol MAGYARORSZAG is profital!


Magyarorszag jol teljesit, hasznos a stratégiai együttműködés!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2014.06.13 11:20

Hát ez érdekes?

A Huawei mint európai vállalat.

Talán éppen a legeurópaibb ország, a miénk?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html