Ezer eurós jutalommal ösztönzik a dolgozókat

Fejenként ezer euró prémiumot kaphat a Henkel-csoport minden egyes dolgozója, ha a cégnek sikerül teljesíteni az idei profitcélt.
MTI, 2012. augusztus 28. kedd, 13:21
Fotó: Napi.hu

A mosó- és mosogatószereket, testápolási cikkeket és ragasztóanyagokat gyártó német óriás szóvivője kedden megerősítette azt a lapértesülést, hogy megjutalmazzák a csoport alkalmazásában álló 47 ezer embert, ha az idei év egészében eléri a 14 százalékot az árbevétel-arányos jövedelmezőségi mutató. Az első félévben 14,1 százalék volt ez a mutató az egy évvel korábbi 12,7 százalékot követően.

A vezetés tervei szerint a státuszban lévő 5500 németországi dolgozó fejenként ezer euróra, a többiek pedig 1500 euróra számíthatnak. A külföldi Henkel-érdekeltségek alkalmazottainak prémiuma az ottani bérstruktúrához igazodik.

A Henkel nettó nyeresége 10 százalékkal 412 millió euróra emelkedett 2012 második negyedévében a múlt év hasonló időszakával összevetve, az árbevétel 6,4 százalékkal nőtt, és 4,2 milliárd eurós rekordot ért el.

A vállalat magyarországi érdekeltsége a Henkel Magyarország Kft. A cég Körösladányban és Vácon működtet üzemet. A Henkel olyan márkák mögött áll mint a Biopon, a Persil, a Tomi, a Fa és a Schwarzkopf.

HOZZÁSZÓLÁSOK