Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lapinformációk szerint a légitársaság vezetőségének döntése értelmében a Brüsszeltől délre található Charleroi repülőteréről induló járatok szeptember utolsó péntekétől nem közlekednek.

A vezérigazgató elmondta, a járatok felfüggesztésének okai között szerepel, hogy az egyik kulcsfontosságú ázsiai partnerük nem tartotta be az árakra és a foglalásokra vonatkozó kötelezettségvállalásait. Mint mondta, a tárgyalások újrakezdődnek, de a téli szezon küszöbén tartott megbeszélések várható elhúzódása, valamint a partnerrel szemben kialakult bizalomvesztés miatt a társaság nem vállalja annak kockázatát, hogy káoszba fulladjon, vagy meghiúsuljon a szolgáltatás.

Terzakis aláhúzta, a társaság célja továbbra is az, hogy összekösse Belgiumot Ázsiával, ezt pedig változatlanul a dél-belgiumi repülőtérről képzeli el. A vezérigazgató kiemelte, az alkalmazottak munkája nincs veszélyben, márciusig valamennyiüket a British Airways foglalkoztatja.

A belga légitársaság június elején indította menetrendszerinti járatait Hongkongba. A cég flottájába tartozó két A340-es Airbus júniustól októberig hetente kétszer repült, októbertől heti négy alkalommal szállított volna utasokat Hongkongba. Korábbi tervek szerint más ázsiai országokat, elsők között kínai célállomásokat is összekötnének Belgiummal, évente mintegy 500 ezer utast terveztek szállítani Európa és Ázsia között.

Az Air Belgium légitársaságot 1979-ben alapították, 1998-ban eladták az Airtours brit légitársaságnak, majd 2000. október végén megszűnt. 2016 végén a céget újraalapították azért, hogy Belgiumot összekapcsolják ázsiai városokkal.

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Dániel