Fizetős filmek lesznek a Youtube-on?

Több nagy hollywoodi stúdióval tárgyal a Google, hogy az általuk gyártott filmekhez kapcsolódó jogok megszerzését követően a Youtube-on megrendelhetővé tegyen alkotásaikat.
NAPI, 2010. augusztus 30. hétfő, 18:19
Fotó:

A lépéssel a Google az Apple és a Netflix vetélytársa lehet, mely vállalatok szintén fantáziát látnak az online videókölcsönzésben. Az Apple most kíván létrehozni egy új videó szolgáltatást, a Netflix pedig már több stúdióval is megállapodott filmjeik streameléséről.


A Google tavaly áprilisban vetette fel a Youtube bizonyos részeinek fizetőssé tételét, és januárban tesztelte a technikát, amikor 5, a Sundance fesztiválon vetített filmet tett elérhetővé pay-per-view rendszerén keresztül. A Financial Times Youtube management által meg nem erősített értesülése szerint a Google-nál az év végén tervezik bevezetni az új rendszert, amely filmenkénti fizetésre kötelezné a nézőket.

Az internetezőknek öt dollárt kell fizetniük az újabb filmek letöltéséért, amelyek DVD-n való megjelenésükkel vagy az online shopokba való kerülésükkel egy időben válnának elérhetővé a portálon.

Az online videószolgáltatások másik nagyágyúja, a Hulu - melyet jelenleg a Walt Disney, a News Corp és az NBC birtokol - sikerét jelzi, hogy a társaság a tőzsdei bevezetést tervezi - írja a Reuters.

HOZZÁSZÓLÁSOK