Fontos megállapodást kötött a Metro-Goldwyn-Mayer

A megállapodás Lengyelországra, Magyarországra, Romániára, Bulgáriára és Izraelre vonatkozik, mozi- és DVD/BD-jogokra egyaránt.
NAPI, 2011. július 1. péntek, 13:47
Fotó:

Hosszú távra szóló forgalmazási megállapodást kötött a Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) a Forum Filmmel, a Cinema City International NV (CCI)  film disztribúcióért felelős leányvállalatával - jelentette be az MGM. A megállapodás mozi- és DVD/BD-jogokra egyaránt vonatkozik, az érintett országok Lengyelország, Magyarország, Románia, Bulgária, és Izrael, valamint bizonyos filmek esetében Csehország és Szlovákia is. A szerződés az elkövetkező öt év új bemutatóira szól, többek között tartalmazza a nagy várakozás övezte "Hobbit" filmeket 2012-ben és 2013-ban, valamint a Bond franchise következő részeit, a 2012. november 8-án a hazai mozikba kerülő  "Bond 23"-at, és az egyelőre dátum nélküli "Bond 24"-et.

A Cinema City International Kelet-Közép Európa legnagyobb multiplex mozi-üzemeltetője, 93 mozival és 882 vászonnal. A Forum Film, a Cinema City International NV teljes tulajdonában álló, filmforgalmazásért felelős leányvállalata, Magyarországon (Forum Hungary), Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Csehországban, Szlovákiában és Izraelben üzemel. A filmforgalmazási piac veteránjaként a The Walt Disney Studios, valamint egyéb major és független stúdiók partnere ezekben az országokban.

A Metro-Goldwyn-Mayer Studios mozifilmek gyártásával és nemzetközi disztribúciójával, emellett tv produkciókkal, zenei produkciókkal, interaktív média jogokkal és franchise termékekkel foglalkozik. A világ egyik legnagyobb filmkatalógusával, mintegy 4100 cím jogával rendelkezik. A cégcsoport tagjai a Metro-Goldwyn-Mayer Studios, a Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, a United Artists Films, az MGM Television Entertainment, az MGM Networks, az MGM Distribution, az MGM International Television Distribution, a Metro-Goldwyn-Mayer Home Entertainment, az MGM ON STAGE, az MGM Music, az MGM Consumer Products valamint az MGM Interactive. Ezen felül világszerte mintegy 130 országban tulajdonrészes különféle tv-csatornákban.

HOZZÁSZÓLÁSOK