Egymilliárd köbméter gáz haladt át a Török Áramlat vezetéken

Áthaladt az első egymilliárd köbméter földgáz a Török Áramlat csővezetéken - írja az MTI a Gazprom orosz gázipari vállalat közlése nyomán.
Szász Péter, 2020. január 27. hétfő, 17:54
Fotó: Getty Images

A gáz 54 százalékát Törökországba, 46 százalékát pedig a bolgár határra szállították.

Vlagyimir Putyin orosz, Recep Tayyip Erdogan török és Aleksandar Vucic elnök, valamint Bojko Boriszov bolgár kormányfő hivatalosan január 8-án Isztambulban avatta fel a Török Áramlatot.

A Török Áramlat Európába irányuló, második ágának szerb szakasza decemberben készült el. A tervek szerint Bulgária és Magyarország 2020 végéig fejezi be a vezeték rá eső részének lefektetését.

Ez az ág évi 15,75 milliárd köbméter gázt szállít majd. Ebből 3,5 milliárd köbméter Bulgáriába, 2,5 milliárd Szerbiába, 6 milliárd pedig Magyarországra érkezik. Mindezen felül 3,75 milliárd köbméter gázt Szlovákiába és Ausztriába fognak szállítani.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Temerdek, 2020.01.28 15:41

Olyan furcsa ez a "a bolgár határra szállították" kifejezés. És ott mi lett vele? Kiengedték a levegőbe? Gondolom a cső megy tovább Bulgáriába, és ott ezzel a gázzal fűtöttek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html