Gigaleépítésbe kezd az egyik legnagyobb svéd munkáltató

Az Ericsson svédországi dolgozóinak közel negyedét, 3900 alkalmazottat és tanácsadót bocsát el kilenc milliárd koronás (1,1 milliárd dollár) költségcsökkentési programjának keretében - jelentette be kedden a svéd mobiltávközlési berendezésgyártó konszern.
MTI, 2016. október 4. kedd, 12:51
Fotó: Napi.hu

Az Ericsson a legnagyobb svédországi munkaadók egyikeként mintegy 16 ezer alkalmazottat foglalkoztat az országban, világszerte pedig 120 ezret.

A cég közleménye szerint a lépésre a kutatási-fejlesztési terület szerkezeti átalakítása, valamint a belföldi termelési kapacitás radikális csökkentése miatt kerül sor.

Az Ericsson ugyanakkor ezer új svédországi munkahelyet is létrehoz a következő három évben az új technológiák iránt növekvő kereslet kielégítésére - jelentette be Jan Frykhammar vezérigazgató, hangsúlyozva, hogy a vállalatcsoportnál továbbra is a kutatás-fejlesztés élvez kiemelt prioritást. Elmondta: a költségcsökkentési program a társaság versenyképességének megerősítése, a technológiai vezető szerep és a szolgáltatások terén élvezett piaci pozíció megőrzése miatt vált szükségessé.

Az Ericsson AB részvényének árfolyama idén eddig mintegy 25 százalékkal esett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.10.04 13:58

Mennek majd ott is közfoglalkoztatottnak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html