A Swatch Group 2016-ban 593 millió frank nyereséget ért el, ami kevesebb mint fele a 2015-ösnek.

Az árbevétel éves összehasonlításban 11 százalékkal csökkenve 7,6 milliárd frank volt 2016-ban. A csökkenés oka részben az erős frank, részben pedig az, hogy a terrortámadásoktól való félelem miatt csökkent a legnagyobb vásárló közönségnek számító orosz és kínai turisták száma Európában.

Nick Hayek, a Swatch vezérigazgatója elmondta: idén 6-8 százalékos bővülésre számítanak. A Nicolas Hayek által alapított vállalatban a Hayek család tagjai ma is kulcsszerepet töltenek be. A Hayek család Svájc egyik leggazdagabb családja, vagyonuk becsült értéke 4,2 milliárd frank - írta az MTI.

A Swatch Group óramárkái közé tartozik egyebek között az Omega, a Rado, a Longines, a Tissot, a Certina, valamint a Ck Calvin Klein.

A Swatch Group Omega, Longines és Tissot időmérőit használják számos sporteseményen, így például a Formula-1 versenyeken, az olimpiai játékokon és a Tour de France országúti kerékpáros versenyen is.

A menedzsment az eredmények ismeretében a tavalyi 7,50 frank helyett idén 6,75 frank részvényenkénti osztalék kifizetésére tett javaslatot.

A több mint 35 ezer munkavállalót foglalkoztató Swatch Group részvényárfolyama pénteken 16 óra után 0,73 százalékos mínuszban 68,05 frankon állt a zürichi tőzsdén.