Gyógyszergyártók egymás közt: szentségtörő ajánlatok

A Sanofi-Aventis részvényeinek árfolyama 2,8 százalékkal megugrott a párizsi börzén azt követően, hogy piaci pletykák szerint a Pfizer amerikai gyógyszeripari óriás szemet vetett a francia szektortársára.
NAPI Online, 2007. október 9. kedd, 14:45
Fotó:

A híresztelések szerint a Pfizer a Total olajipari vállalat és a L'Oreal kozmetikai cég tulajdonában lévő Sanofi-Aventis-részvényeket akarja megvásárolni, és hosszú távon a rivális felvásárlásán is gondolkodik.

A nemrég még szentségtörőnek hangzó feltételezés, miszerint a Pfizer a Sanofi-Aventis bekebelezését fontolgatja - az elemzők szerint - azért is vált aktuálissá, mert a Pfizer eladásai az újonnan piacra dobott és a fejlesztés utolsó stádiumában lévő termékek híján erőteljesen csökkentek.

A Sanofi-Aventis, ezzel ellentétben, nemrég adott hírt arról, hogy az Egyesült Államokban piacra dobta a vény ellenében kapható Xyzal nevű, allergiás tüneteket kezelő gyógyszerét. A készítmény jókor érkezett a piacra, hiszen a szezonális allergiában szenvedő felnőtt betegek mintegy 60 százaléka érdeklődést mutatott az új gyógyszer iránt.

HOZZÁSZÓLÁSOK