A Chrysler 116 millió dollár nyereséget ért el az első negyedévben, szemben a 2010 első negyedévi 197 millió dolláros veszteséggel. Üzleti eredménye 477 millió dollár lett a tavalyi 143 millió után. Értékesítési árbevétele 35 százalékkal 13,1 milliárd dollárra szökött fel 16 megújult modellje, közöttük a Jeep Grand Cherokee és a Chrysler 300 iránt jelentkező élénk keresletnek köszönhetően.

Eladásait 18 százalékkal 394 ezerre növelte az első negyedévben a Chrysler a 2010 első negyedévihez képest. Tavaly összesen 1,52 millió autót adott el a Chrysler.

A tavalyi évet a Chrysler 652 millió dollár veszteséggel zárta, a negyedik negyedévet pedig 199 millió dollár veszteséggel.

A Chrysler utoljára 2007-ben zárt nyereséggel egy negyedévet, azt követően, hogy a Daimler AG eladta a Cerberus Capital Management magánbefektető társaságnak. Mivel azonban az új tulajdonos elhanyagolta fejlesztési beruházásokat, a Chrysler 2008 végére kifutott a pénzből, csődeljárás alá került, amiből 10 milliárd dolláros állami támogatással jutott ki 2009 júniusában, de már az olasz Fiat vezére, Sergio Marchionne irányítása alatt.

A Chrysler 3,5 milliárd dollár hatéves elsőbbségi biztosított körvény és összesen 2,5 milliárd dollár nyolc- és tízéves elsőbbségi biztosított kötvény kibocsátásával és bankkölcsönnel kívánja törleszteni az amerikai és kanadai kormánnyal szemben még fennálló 7,5 milliárd dolláros tartozását. A kölcsönkamatok törlesztése tavaly 1,2 milliárd dollárjába került a Chryslernek.

Az állami támogatás visszafizetése megnyitja az utat a Fiat előtt a Chrysler többségi részesedésének megvásárlásához. A Fiat jövőre vissza kívánja vezetni a Chrysler részvényeit a tőzsdére.