Busás jutalmat kaptak a csődért az autókölcsönző vezetői

Három nappal azelőtt, hogy a Hertz csődvédelmet kért észak-amerikai részlegeire, összesen 16,7 millió dollár (5,2 milliárd forint) értékben hagytak jóvá bónuszokat a cég vezetőinak
Rácz Gergő, 2020. június 1. hétfő, 15:21
Fotó: Getty Images

A csődvédelmi eljárás alá került vállalat működése jelenleg folyamatos, van annyi készpénztartaléka addig, amíg eldől, sikerrel tud-e tárgyalni a hitelezőivel vagy végül eléri a felszámolás - írja a Totalcar. A hír után írta meg az amerikai sajtó, hogy május 19-én, az eljárás elindítása előtt három nappal igazgatóknak és vezető beosztású dolgozóknak, összesen 340 alkalmazottnak szavaztak meg bónuszt a Hertznél.

A vállalat elnök-vezérigazgatója, Paul Stone 700 000 dollárt kapott, de Jamere Jackson pénzügyi vezetőnek is jutott 600 000 dollár. A többi 15,4 millió dollárt 338 vezető beosztású alkalmazott között szórják szét. Ezeket a bónuszokat már a csődvédelem idején fizeti majd ki a Hertz.

Az amerikai használtautós piac eközben már nyögi a kölcsönzőóriás drámájának hatását. A járvány miatt eleve leestek a használt autók árai a kisebb forgalom miatt, erre jön most rá, hogy a kölcsönző ezerszám önti rá autóit a piacra olcsón, hogy gyorsan pénzhez jusson.

A Hertz kénytelen jóval a korábban remélt ár alatt eladni a flottájából.

HOZZÁSZÓLÁSOK