Hihetetlen, de borítékolható a masszív veszteség

Hihetetlennek hangzik, mégis valószínű, hogy az amerikai NBC médiatársaság masszív veszteséget szenved el a londoni olimpia versenyeinek tévé-, rádió- és internetes közvetítésein − írta a Forbes.
Komócsin Sándor, 2012. július 13. péntek, 08:24
Fotó: Napi.hu

A Napi Gazdaság pénteki számának cikke

Nem tudjuk, hogyan alakul a végső számla − jelentette ki újságíróknak Mark Lazarus, az NBC sportosztályának elnöke. A cég nem bocsátkozik spekulációba a veszteségről, elemzők szerint azonban az elérheti a százmillió dollárt. A médiacsoport 223 millió dolláros hiánnyal zárta a két évvel ezelőtti vancouveri téli játékok közvetítéseit. Ez volt az első jelentős veszteség, amelyet egy tévétársaság olimpiai versenyekről szóló tudósításokon elszenvedett.

Az NBC kilenc csatornán − köztük az MSNBC-n, a CNBC-n, a Bravón, az NBC Sports Networkön, a Telemundón − és internetes portálokon akarja közvetíteni az eseményeket. Összesen közel hatezer órányi anyaggal számolnak, ami kétezerrel több a pekingi játékokról sugárzott műsoroknál. Ugyanakkor Lazarus szerint nem számolnak azzal, hogy a négy évvel ezelőttihez hasonlóan 215 millió amerikai kíséri majd figyelemmel az olimpiát.

Az "üzemi költségek", elsősorban a személyzettel kapcsolatos kiadások 100 millió dollárra rúgnak, így a közvetésekért fizetett díjjal együtt 1,3 milliárd dollár lesz a számlán. Lazarus úgy véli, a négy nyári és téli olimpia, amelynek közvetésére jogot szereztek, együttesen lehet nyereséges. Elemzők szerint azonban az internetes tudósítások elviszik a tévéműsorok nézőit, ezzel rontják a nézettséget, ami hatással lesz a tévéreklámok árára.

− 1,18 milliárd dollár a közvetítési díj
− 100 millió dollár a produkciós költség
− 5535 órányi műsort készítenek

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gewinner62, 2012.07.13 10:19

kosárlabda érdekel egyedül...remélem-minden meccs látható lesz majd.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html