Így büntetik az hitelkártyás utasokat a légitársaságok

Több légitársaság is aránytalanul nagy kezelési költséget számít fel a kártyás fizetéseknél - írja a Which? brit piackutató cég jelentése alapján a Turizmusonline.
MTI-Eco, 2010. szeptember 30. csütörtök, 18:03
Fotó:

Az összeállítás szerint a Ryanair, a Bmibaby, az Easyjet, a Monarch, a Thomas Cook Airlines is több tízszeresét számolja fel a kártyás fizetésért a valóban járó díjnak. A bankok Nagy Britanniában csupán 10 pennyt - nagyjából 32 forintot - számolnak fel tranzakcióként, a vásárlónak ugyanez viszont már átlagosan 5 fontjába - mintegy 1607 forint - kerül.

Magyarországon sincs másképp, példaként említik az easyJet járatait: egy Budapest-Genf viszonylatra szóló, véletlenszerűen kiválasztott menettérti jegy Visa Electron kártyával a meghirdetett árért - 20 800 forintért - vihető. Ugyanez Visa betéti kártyával már 1500 forinttal többe, 22 300 forintba kerül, míg hitelkártyával 3400 forintot kell ráfizetni a kiválasztott jegyre.

Hasonlóan "szankcionálja" a Wizz Air, ha nem az általuk előnyben részesített módon egyenlíti ki az utas a fuvardíjat. Egy tetszőleges időpontra foglalt Budapest-Stockholm retúr járatra a "Wizz Air hitelkártyás" viteldíj 18 980 forint, banki átutalással, vagy Maestro kártyával 20 360, míg MasterCarddal, vagy Visával fizetve már fel is ugrott a közel 19 ezres alapár 21 370 forintra.

HOZZÁSZÓLÁSOK