Indul a Volkswagen újabb offenzívája

A Volkswagen AG német autógyártó bemutatta új, elektromos autóit Kínában, helyet követelve magának az új energiával működő járművek legnagyobb piacán - számolt be a Sohu kínai hírportál.
Csernátony Csaba, 2020. november 4. szerda, 07:30
Fotó: AFP

A dél-kínai Sencsenben debütált a német autómamut ID.4 Crozz és ID.4 X névre keresztelt elektromos hajtású városi terepjárója. Előbbit a wolfsburgi székhelyű autógyártó FAW-Volkswagen, míg utóbbit a SAIC-Volkswagen nevű vállalkozása gyártja - idézi az MTI a Sohu cikkét.

Stephan Wöllenstein, a Volkswagen csoport kínai ágazatának vezérigazgatója közölte: 2023-ig az ID-család nyolc különböző modelljének bevezetését tervezik. Az autógyártó reményei szerint ezekkel a modellekkel a Volkswagen a kínai villanyautópiacon a legnépszerűbb márkává válhat.

A két ID.4 modell jelenleg előrendelhető, a szóban forgó modellek áráról annyit mondta a VW illetékesei, hogy a levonások után 250 ezer jüan - 11,7 millió forint - alatt marad.  A vetélytárs Tesla Model 3-as típusú járművének alapverziója jelenleg 249 ezer jüanba kerül. A gyártó beszámolója szerint az ID.4-es, MEB platformra épülő modellek maximális hatótávolsága meghaladja az 550 kilométert.

HOZZÁSZÓLÁSOK