Nagyon úgy tűnik, hogy a legnagyobb amerikai távközlési szolgáltató, a Verizon Communications vásárolhatja meg a Yahoo Inc. internetes üzletágát. A Wall Street Journal értesülései szerint a hétfő esti határidő előtt a Verizon 3 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett a második ajánlattételi körben. A lap szerint a Verizon jelezte, hogy az internetes üzletág mellett nem kívánja megvásárolni a Yahoo néhány más eszközét, amelyektől a keresőcég szintén meg kívánt szabadulni, így egyes védjegyekre és ingatlanokra nem vonatkozik az ajánlat.

A várakozások szerint a Yahoo az üzlet megkötése előtt még egy ajánlattételi kört biztosít a potenciális vásárlóknak, így a vételár, de még a vevő is változhat.

A most ajánlott vételár jóval alacsonyabb annál, mint amit az internetes keresőcégnél korábban elképzeltek, áprilisban a hírek arról szóltak, hogy a cég fő üzletágainak értékét 4 és 8 milliárd dollár közé becsülik. Ugyanakkor májusban már kiszivárogtak információk arról, hogy a második körös ajánlattétel során a potenciális vásárlók nem lesznek hajlandóak 2-3 milliárd dollárnál többet ajánlani.

A potenciális vásárlók kedélyét állítólag a Yahoo kereskedelmi igazgatójának múlt havi prezentációja hűtötte le, itt ugyanis kiderült, milyen ütemben csökkennek a cég online hirdetési üzletágának bevételei.