A nyereség 1,87 milliárd, részvényenként 4,13 euróra esett; az egy évvel korábbi 2,23 milliárd eurós, részvényenként 4,90 eurós eredmény után. Az egy évvel ezelőtti számban azonban még érvényesül a Dresdner Bank eladásának hatása - jelentette a müncheni pénzintézet.

A Dow Jones 1,48 milliárd eurós profitot várt a biztosítótól, így a cég csatlakozott az Aviva, a Hannover Re, a Munich Re és az Axa társaságához az elemzői várakozásokat meghaladó eredmények jelentésében.

A teljes forgalom 3 százalékkal 22,2 milliárd euróra nőtt, ami ugyancsak meghaladja a 21,86 milliárd eurós becslést.

A csoport működési eredménye 33 százalékkal 1,79 milliárd euróra esett vissza, vagyis elmaradt a 1,82 milliárd eurós becsléstől.

A biztosítók legnagyobb profitot generáló egysége, a vagyon- és felelősségbiztosítás azonban mindössze 749 millió eurós nyereséget termelt az adott időszakban, ami 59 százalékos visszaesés, és a 895 millió eurós elemzői prognózistól is elmarad.

A társaság az idei évre nem adott ki konkrét eredményvárakozást, miután az üzleti környezet továbbra is bizonytalan marad.

A vállalat részvényei az elmúlt 12 hónapban 35 százalékkal lettek olcsóbbak, míg a Bloomberg 30 nagy európai biztosítót tömörítő indexe 26 százalékos visszaesést mutatott az időszak alatt.