Jól megy az RTL Groupnak

Emelkedett az RTL Group médiakonszern bevétele és profitja a harmadik negyedévben.
Domokos László, 2017. november 9. csütörtök, 18:00
Fotó: Napi.hu

A luxemburgi székhelyű vállalat csütörtökön közzétett beszámolója szerint a harmadik negyedévben éves összehasonlításban 1,5 százalékkal 1,372 milliárd euróra nőtt az árbevétel, ami alapvetően a német és a francia piac kiemelkedő teljesítményének köszönhető. Az RTL Deutschland 7,8 százalékkal, a francia M6 csoport pedig 4,2 százalékkal tudta növelni bevételeit - írta az MTI.

A médiavállalat adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenés előtti (EBITDA) eredménye éves összehasonlításban 17,4 százalékkal, 263 millió euróra emelkedett. A vállalat nyeresége éves szinten több mint 12 százalékkal, 127 millió euróra nőtt a harmadik negyedévben.

Az év első kilenc hónapjában az RTL csoport bevétele 2,8 százalékkal 4,35 milliárd euróra emelkedett, adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenés előtti eredménye 1,6 százalékkal 889 millió euróra, tiszta profitja pedig 2,6 százalékkal 490 millió euróra csökkent. A vállalat tavalyi adózott eredménye 720 millió euró volt, csaknem 70 millió euróval csökkent az előző évihez képest, főleg a céget terhelő magas adó miatt.

Az RTL Group megerősítette, hogy az idei évre továbbra is 2,5-5 százalékos árbevétel-növekedést vár. A kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény növekedési ütemét viszont 1 százalékponttal 2,5 százalékra emelte.

A jelenlegi formájában 2000 óta működő, rádió-és televízió-üzemeltető részvénytársaság világszerte több mint 10 000 munkavállalót alkalmaz, portfóliójába tartozik egyebek között a magyar RTL Klub. A vállalat többségi tulajdonosa (75,1 százalékban) Európa vezető médiacsoportja, a Bertelsmann.

Az RTL Group részvénye a frankfurti tőzsdén csütörtök délután öt órakor 0,09 százalékos pluszban, 63,96 eurón állt.

HOZZÁSZÓLÁSOK