A Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti jelentés alapján a tavalyi év egészét tekintve a rendszeres nettó eredmény 57,5 százalékkal 22 millió euróra nőtt.

A nemzetközi fuvarozásból eredő bevételek a folyamatos áremelések és a felvásárlások, így a lengyelországi Link
felvásárlása révén 24 százalékkal emelkedett, a logisztikai bevételek a raktárkapacitás növekedésének és az emelkedő áraknak köszönhetően 8 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál.

A tavalyi év egészét tekintve az árbevétel 17,8 százalékkal 674 millió euróra emelkedett, ám a közvetlen költségek is hasonló ütemben 533,8 millió euróra nőttek. A rendszeres a kamatfizetés, adózás és értékcsökkentési leírás előtti eredmény (EBITDA) a negyedik negyedévben 47 százalékkal 21 millió euróra nőtt az egy évvel korábbihoz képest, az egész év alatt 16,6 százalékos növekedéssel 85,8 millió euróra emelkedett.

Tavaly július 6-án indult el a kereskedés a Waberer's International Nyrt. részvényeivel a BÉT-en, részvényenként 5100 forintos induló áron, a papírokkal a prémium kategóriában kereskednek. A papír előző záróára 4730 forint volt. Legmagasabb ára 5199 forint, legalacsonyabb 4370 forint volt.

A kép forrása: Waberer's