Kevesebb Audi készül majd - De mi lesz Győrben?

Az egy évvel korábbinál több autó eladásáról számolt be az Audi, de a termelés csökkentésére ksézül.
NAPI Online, 2008. november 10. hétfő, 11:55
Fotó:

Az Audi októberben 7,2 százalékkal több autót értékesített, mint egy évvel korábban, ugyanakkor a legnagyobb piacokon tapasztalt kereslet visszaesésre való tekintettel a karácsonyi időszakban csökkenteni szándékozik a termelést - idézi az MTI a német társaság bejelentését.

A Volkswagen leányvállalata a gyártást a mindenkori kereslethez igazítja ingolstadti és neckarsulmi üzemében, és felmerül a karácsonyi leállás idejének esetleges meghosszabbítása is. A vállalat ezt a nehezebb időkre való felkészülésként, vagyis "megelőző intézkedésként" rendelné el a piac folyamatos beszűkülésére való tekintettel.

A cég mindennek ellenére arra számít, hogy az év egészében teljesíti a tervezett 1 millió autó eladásának célját. Az Audi az év első tíz hónapjában 844 700 autót értékesített, 3,3 százalékkal többet a múlt év azonos időszakához képest.

Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria Motor szóvivője korábban - az Audi hétfői bejelentése előtt - a Napi Gazdaságnak úgy nyilatkozott, hogy a győri gyár várhatóan idén is körülbelül annyi motort és járművet készít, mint az elmúlt évben. A 2009-es termelési prognózist firtató kérdésünket viszont korainak tartotta a szóvivő.
A győri társaság a Napi kérdésre nem kívánta kommentálni a hétfői bejelentést, ám a korábbi években - ahogyan az az autógyártásban megszokott - mindig tartott egy-két hetes leállást a karácsonyi és újévi ünnepekkor.

HOZZÁSZÓLÁSOK