Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a CAAM egyik vezetője azt mondta, hogy az általuk becsült adatok arra az esetre érvényesek, ha még április előtt sikerül felülkerekedni a koronavíruson.

A CAAM januárban még csak 2 százalékos idei eladáscsökkenésre számított.

Kínában januárban 1 millió 941 ezer új járművet értékesítettek, 18 százalékkal kevesebbet tavaly januárhoz képest. Decemberben a visszaesés jóval kisebb, 0,1 százalék volt. Januárban már a 19. egymást követő hónapban jegyeztek fel eladáscsökkenést.

A CAAM adatai szerint januárban jelentősen visszaesett a járműgyártás is, a tavalyi azonos hónaphoz képest 24,6 százalékkal kevesebb, 1 millió 783 ezer jármű készült az ázsiai országban.

Januárban az elektromos és hibrid autók (new energy vehicles, NEV) értékesítése 54,4 százalékkal esett, a gyártásuk pedig 55,4 százalékkal zsugorodott.

Kínában tavaly már a második egymást követő évben csökkentek az autóeladások. A CAAM adati szerint 2019-ben 21,4 millió autót értékesítettek Kínában, 9,6 százalékkal kevesebbet az előző évinél. A NEV-autók eladása több mint négy százalékkal, 1,2 millióra csökkent 2019-ben.

A VW-csoport eladásai 11 százalékkal estek januárban

A Volkswagen-csoport, amely a világ vezető járműgyártója, azt közölte, hogy a Covid-19 koronavírus miatt januárban éves szinten 11,3 százalékkal estek eladásai Kínában, amely a világ legnagyobb járműpiaca - írta az MTI.

A VW-csoport, amelyhez olyan márkák tartoznak, mint a névadó Volkswagen vagy az Audi, a Porsche és a Skoda, januárban 343 ezer 400 járművet értékesített Kínában, és Hongkongban. Kína a VW-csoport legnagyobb piaca. Tavaly Kínában a VW-csoport 4,2 millió autót értékesített, 0,6 százalékkal többet a 2018. évinél. A Volkswagen-csoport Kínában működő gyárai tavaly több mint 4 millió autót gyártottak.

A VW csoportszintű globális eladása az múlt hónapban 5,2 százalékkal, 836 ezer 800 járműre esett, az észak-amerikai eladások ugyanakkor csaknem 5 százalékkal nőttek.