Kínai hajót süllyesztettek el az oroszok!

Az orosz parti őrség elsüllyesztett Nahodkánál egy a kínai kormány tulajdonában álló teherhajót, a legénység egy része eltűnt.
NAPI Online, 2009. február 19. csütörtök, 15:20
Fotó:

Az orosz hatóságok elismerték, hogy a parti őrség nyitott tüzet arra a kínai kormány tulajdonában álló teherhajóra, amely hétfőn süllyedt el Nahodka közelében. A Sierra Leonéban bejegyzett New Star azután próbált nemzetközi vizekre menekülni, hogy az általa leszállított rizst az orosz megrendelő nem volt hajlandó átvenni és kirakodni, viszont kezdeményezte a hajó lefoglalását a helyi bíróságon.

A részletek az üggyel kapcsolatban egyelőre zavarosak, mivel a hajó süllyedésekor vihar is tombolt. A süllyedő hajóról a tizenhat tagú legénység a vízbe ugrott, azonban egyelőre csak felük érkezett meg az orosz kikötővárosba, a többieket még keresik.

A Kínai Köztársaság Népköztársaság Külügyminisztériuma ma kérte az orosz hatóságokat, hogy minél előbb vizsgálják ki a "balesetet" és derítsék ki annak okait. Az incidenst követően eddig három kínai tengerészt menekítettek ki, hét viszont eltűnt. - mondta Jiang Yu, a külügyi szóvivő Pekingben a Bloomberg tudósítása szerint..

HOZZÁSZÓLÁSOK