Kivonul egy biztosító Magyarországról

Kanadai szereplő lép a magyar biztosítási piacra, egy ausztrál pedig kivonul onnan. A QBE Europe magyarországi fióktelepe vált ezzel tulajdonost. A fióktelep tavaly 4,7 milliárd forintos díjbevételt ért el, és csak a vagyonbiztosítások területén aktív.
portfolio.hu, 2014. december 16. kedd, 14:35
Fotó: Reuters

A torontói székhelyű Fairfax Financial Holding lépett be a magyar biztosítási piacra. Nemcsak a magyar, hanem a cseh és a szlovák érdekeltségeket is megvásárolják a QBE-tő. A tranzakció 2015 harmadik negyedévére zárulhat le - írta  a Portfolio.

Az ausztrál biztosító kivonulása is logikus lépés, hisz rendkívül kis mérettel, mindössze 0,61 százalékos összpiaci részesedéssel működött Magyarországon az év első kilenc hónapjában. A 3,9 milliárd forintos első 9 havi díjbevétel 5,2 százalékos növekedést jelentett.

A most megvásárolt egységek mintegy 40 millió eurós éves bruttó díjbevétellel rendelkeznek, és leginkább a vagyon-, utas-, általános felelősség- valamint termékbiztosításokban utaznak. A Fairfax nem teljesen új a magyar piacon: leánycége, a 46 piacon jelenlévő Polish Re viszontbiztosító révén nyújtott már nálunk szolgáltatásokat biztosítóknak.

A Fairfax célja a Marketwatchon megjelent cikk szerint az, hogy kiépítse "Faifax Eastern Europe" üzletágát, amelynek vezetője egy tapasztalt szakember, Csákvári Péter lesz. A tranzakció során a Scotiabank adott tanácsokat a vagyonbiztosításokban, viszontbiztosításban és vagyonkezelésben utazó Fairfaxnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unortodox, 2014.12.16 16:24

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html