Komolyan gondolja a terjeszkedést a szlovén Malév

Vezető regionális szerepet szán új tulajdonosa a szlovén Adria Airways légitársaságnak - számolt be hétfőn az aerotelegraph.com szakmai hírportál.
MTI, 2016. szeptember 12. hétfő, 13:38
Fotó: Napi.hu

A szlovén kormány az elmúlt években több alkalommal is megpróbálkozott az Adria Airways privatizálásával, de sikertelenül. Az idén március óta azonban a légitársaság már a müncheni 4K Invest befektetési csoport tulajdonában működik. A pénzügyi befektető társaság amellett, hogy kivásárolta az Adria Airways állami tulajdonrészét, tőkéhez is juttatta a vállalatot.

A 2015-ös 9,2 millió eurós nettó veszteség miatt az új tulajdonos költségcsökkentő programot léptetett életbe a társaságnál, közép- és hosszú távon azonban fejlesztését és bővítését tűzte ki célul.

A fejlesztés egyik fő célja a légitársaság regionális szerepének a megerősítése a ljubljanai repülőtér balkáni és nyugat-európai célállomások közötti átszállási csomóponttá tételével.

Az Adria Airways már az idén növeli a járatszámot az amszterdami, párizsi, szarajevói, varsói és zürichi célállomásokra, de az év vége előtt járathálózatát még nem egészíti ki újabb desztinációkkal. A társaság a jövőben charter szolgáltatásait is bővíteni tervezi.

A légitársaság jelenleg 12 gépből álló flottával 23 célállomásra repül.

HOZZÁSZÓLÁSOK