Az amerikai Walmart áruházlánc bejelentette, hogy összesen 365 millió dollárt (több mint 120 milliárd forint, egy budapesti vizes vébé költsége) költ bónuszokra, amelyeket órabérben foglalkoztatott alkalmazottainak fog kifizetni - adta hírül a CNBC.

A pluszjuttatással ismerik el a dolgozók helytállását, akik fáradhatatlanul, hősiesen végezték a munkájukat a koronavírus-járvány miatt kialakult vásárolói roham idején.

A teljes munkaidőben foglakoztatott órabéresek 300 dollárt (100 ezer forint), a részmunkaidősök 150 dollárt kapnak. Minden dolgozó jogosult lesz a bónuszra, aki március 1-jén a vállalat alkalmazottja volt. A pénzt április 2-án már át is utalják. A cég ezenfelül az áruházaiban, a klub rendszerében és az ellátási láncában dolgozók bónuszait (összesen 180 millió dollár értékben) egy hónappal korábban fizeti a szokásosnál.

A nagyvállalat azt is bejelentette, hogy 150 ezer ember felvételét tervezi május végéig áruházaiba és elosztóközpontjaiba, mivel arra számít, hogy a járvány miatt továbbra is a szokásosnál nagyobb lesz a kereslet a boltjaiban kínált árukra. Az állások ideiglenesek lesznek, bár egy részük hosszabb távon állandó foglalkoztatássá válhat. A napokban az Amazon online áruház jelentett be 100 ezer fős munkaerő-felvételt.