Lyukas géptesttel landolt egy Dreamliner Indiában

Lyukas géptesttel landolt a hétvégén Indiában az Air India légitársaság egyik Boeing 787 Dreamliner típusú repülőgépe. A jármű feltehetően útközben veszítette el a törzsből hiányzó, mintegy két négyzetméteres lemezdarabot - jelentette kedden a Bangalore Mirror című indiai napilap.
Inforádió, 2013. október 15. kedd, 18:57
Fotó: Napi.hu

Az indiai légitársaság Újdelhiből Bangalorba tartó járata szombaton gond nélkül leszállt a célállomáson. A nagy megdöbbenés csak ezután következett: a dél-indiai város repülőterének alkalmazottjai - a gép visszaútra való felkészítése közben - arra lettek figyelmesek, hogy a repülő törzsén, nagyjából a bal és a jobb fő futóművek között egy 2,4-szer 0,9 méteres lyuk tátong. Az egyelőre rejtély, hogyan tűnt el a szegecsekkel rögzített lemez.

A hatóságok Delhiben és Bangalorban is átvizsgálták a kifutópályát annak megállapítására, hogy a gép esetleg nem a felszálláskor vagy egy erősebb földet érés közben vesztette-e el a hiányzó elemet. Mivel a keresés nem járt sikerrel, gyanítható, hogy a Dreamliner útközben "lyukadt ki". Az se világos, hogy a pilóták repülés közben mindebből észrevettek-e valamit.

A 2011-ben forgalomba állított Dreamliner a repülőgépipar egyik nagy reménységének számított, mert könnyebb, és jóval kevesebbet fogyaszt elődeinél. Üzembe helyezése óta azonban több ízben adódtak műszaki problémák. Ez év elején például a típus csaknem négy hónapig nem repülhetett, mert az akkumulátorok túlmelegedése két gépen elektromos tüzet okozott. Szeptember végén a LOT lengyel légitársaság egyik Torontóból Varsóba tartó Dreamlinere volt kénytelen megszakítani útját, miután meghibásodott az egyik antennája.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bhole, 2013.10.16 00:29

"Az egyelőre rejtély, hogyan tűnt el a szegecsekkel rögzített lemez."
A marketing és biznisz végzettségű pszichopata menedzser kínai szegecseket vásárolt, mert azok 0,0001%-al olcsóbbak voltak. Az így megspórolt 10 ezer dollárból fel is vett 50 ezret jutalomként.
Kicsit többe fog kerülni az összes szegecset kicsrélni az összes gépen, de addigra már úgysem lesz USA, met az holnap csődbe megy.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html