Magyarországon a legtöbb a levélszemét

Az elmúlt hat hónapban a célzott támadások 30 százaléka (naponta 58!) a 250 alkalmazottnál kevesebbet foglalkoztató vállalatok ellen irányult − derül ki a Symantec kutatásából. A tavaly decemberben elvégzett felmérésben ez az arány még jóval kevesebb, 18 százalék volt. A több mint 2500 munkavállalót foglalkoztató nagyvállalatokat érik továbbra is legnagyobb számban a támadások, átlagosan 97 naponta.
Mezősi Tamás, 2012. július 19. csütörtök, 06:04
Fotó: Napi.hu

A Napi Gazdaság csütörtöki számának cikke

Idén júniusban az összesített levélforgalom 66,8 százaléka bizonyult spamnek, ez a májusi adatokhoz képest 1 százalékos csökkenést jelent. Ez követi azt a trendet, mely szerint 2011 vége óta fokozatosan csökken a levélszemetek nemzetközi szintje. Ez azonban minket kevésbé vigasztal, Magyarország lett ugyanis a hónap legtöbb spammel fertőzött országa. A kéretlen levelek aránya közel 75 százalékkal magasabbnak bizonyult a globális átlagnál. Szaúd-Arábia szerezte meg a második helyet júniusban, itt ugyanis a kéretlen levelek aránya 73,9 százalék volt, ez az arány Oroszországban 71,1 százalék és Brazíliában 71 százalék volt.

Az elektronikus levelek útján szétküldött támadások terén júniusban Hollandia vette át a vezető szerepet, mivel földrajzilag náluk volt a legmagasabb a kártékony programokat tartalmazó e-mailek száma: minden 48,6 elektronikus levélből egy tartalmazott vírust. Magyarországon 359,9 levélre jutott egy ilyen.

Júniusban minden 467,6. e-mailt azonosítottak adathalászatot célzó levélnek, ami 0,04 százalékos növekedést jelent a májusi felméréshez képest − derül ki a Symantec kutatásából.

HOZZÁSZÓLÁSOK