A Napi Gazdaság csütörtöki számának cikke

Idén júniusban az összesített levélforgalom 66,8 százaléka bizonyult spamnek, ez a májusi adatokhoz képest 1 százalékos csökkenést jelent. Ez követi azt a trendet, mely szerint 2011 vége óta fokozatosan csökken a levélszemetek nemzetközi szintje. Ez azonban minket kevésbé vigasztal, Magyarország lett ugyanis a hónap legtöbb spammel fertőzött országa. A kéretlen levelek aránya közel 75 százalékkal magasabbnak bizonyult a globális átlagnál. Szaúd-Arábia szerezte meg a második helyet júniusban, itt ugyanis a kéretlen levelek aránya 73,9 százalék volt, ez az arány Oroszországban 71,1 százalék és Brazíliában 71 százalék volt.

Az elektronikus levelek útján szétküldött támadások terén júniusban Hollandia vette át a vezető szerepet, mivel földrajzilag náluk volt a legmagasabb a kártékony programokat tartalmazó e-mailek száma: minden 48,6 elektronikus levélből egy tartalmazott vírust. Magyarországon 359,9 levélre jutott egy ilyen.

Júniusban minden 467,6. e-mailt azonosítottak adathalászatot célzó levélnek, ami 0,04 százalékos növekedést jelent a májusi felméréshez képest − derül ki a Symantec kutatásából.