A Napi Gazdaság csütörtöki számának cikke

A nettó nyereség elsősorban a Disney médiaportfóliójába tartozó ESPN amerikai sporttelevízió növekvő költségei miatt csökkent az egy évvel korábbihoz képest 6 százalékkal, 1,38 milliárd dollárra, a bevételek azonban így is stabilan nőttek: 5 százalékkal, 11,34 milliárd dollárra emelkedett a forgalom.

A dvd-videó részleg bevételei ugyan visszaestek − ezt elemzők annak tulajdonítják, hogy az évekkel korábban újra piacra dobott Oroszlánkirály iránt nagyobb volt a kereslet, mint a most újra kiadott Hamupipőkére −, ezt azonban ellensúlyozta, hogy a videojáték-részleg először nyereséget hozott. A tavaly 4 milliárd dollárért felvásárolt LucasArts ráadásul komoly sikerekkel kecsegtet: azt már korábban tudni lehetett, hogy egy újabb trilógiával folytatják a Csillagok háborúját (az első új rész 2015-ben érkezik majd a mozikba), de a Disney vezérigazgatója, Robert Iger most ezek mellett új filmeket is beígért.

Ezek néhány Csillagok háborúja-szereplő életét követnék, és önmagukban is értelmezhető filmek lennének − az interneten ugyan pletykálnak egy Han Solo-filmről, a Disney CEO-ja azonban nem árult el részleteket az új filmek témájáról és bemutatásuk időpontjáról. A vállalat menedzsmentje mindenesetre optimista, a filmek és a videojátékok mellett a vidámparkoktól és az ajándéktárgyaktól is további forgalomjavulást várnak idén.