Másfél millió autót hív vissza a GM

Közel másfél millió autót hív vissza Kínában a General Motors autógyártó és kínai partnere, a SAIC Motor. A kínai felügyeleti hatóságok szerint 1,46 millió Buick és Chevrolet autónál lehet probléma.
MTI, 2013. december 27. péntek, 17:09
Fotó: Napi.hu

A felügyelet szerint a 2006 és 2011 között gyártott autóknál fennáll a veszélye, hogy az üzemanyagpumpa egy részének meghibásodása esetén szivárogni kezd az autókból az üzemanyag. A visszahívás december 30-án fog kezdődni.

Elemzők szerint nem kell túl sokat aggódnia a GM-nek, mert eddig egyetlen autóbalesetet sem hoztak kapcsolatba ezzel a hibával. A tervezési hibát viszonylag gyorsan ki lehet majd javítani, de a hír hatására a GM részvényárfolyama 1 százalékot gyengült New Yorkban.

Kínában az elmúlt időszakban egyre szigorúbban jártak el a felügyeleti hatóságok, és gyakoribbá vált a hibás termékek visszahívása, de a GM esete az érintett autók nagy száma miatt így is különleges.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2013.12.28 09:55

Ez van, a minőség az minőség!!!!!!!
Hajrá Kina!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html