Milliárdos veszteség az RBS-nél

A 70 százalékban állami tulajdonú Royal Bank of Scotland egymilliárd font sterlinges (1,7 milliárd dollár) veszteséget szenvedett el az első félévben, szemben a tavalyi azonos időszak 827 milliós negatívumával.
NAPI, 2009. augusztus 7. péntek, 10:03
Fotó:

A veszteség fő oka a nemfizető hitelek 7,5 milliárd fontot kitevő tömege. Bár a bank új pénzügyi igazgatót is kinevezett az üzletmenet szanálásának felgyorsítására, a legtöbb brit pénzintézettel szemben a vezetőség szerint további két ínséges év elé nézhet a sokat szenvedett bankház - írja a Reuters.

A gyorsjelentés szerint a magüzletágak - melyek eladását vagy leépítését nem tervezi a bank - üzemi eredménye 6,3 milliárd fontra javult az első félévben, szemben a tavalyi azonos időszak 4,7 milliárdos értékével. Az ezen kívül eső üzletágak ellenben 9,6 milliárdos veszteséget könyvelhettek el.

S míg a befektetési banki üzletág 4,87 milliárdos profitot gazdálkodott ki, addig a lakossági és üzleti banki ágat az alacsonyabb bevételek, szűkülő marzsok és magasabb arányú bedőlö hitelek sújtották.

HOZZÁSZÓLÁSOK