Új stratégiát hirdet a Deutsche Bank AG, miután idén eddig 78 százalékot estek részvényei - jelentette be Josef Ackermann vezérigazgató. A bank át kívánja szervezni veszteséges ágazatait, csökkenti adósságállományát, s tőkeemelést tervez.

Az intézkedésekre azt követően kerül sor, hogy a pénzintézet részvényei múlt héten csaknem 16 éve nem látott mélypontra zuhantak a frankfurti tőzsdén, amit a bizalmatlanság fokozódásával magyaráznak az elemzők. Josef Ackermann úgy fogalmazott: az alacsony részvényárakat valójában semmi nem indokolja, a vezérigazgató ugyanakkor azt is elismerte, hogy a befektetők aggódnak a bank tőkeállománya, folyó fizetési mérlege és eredményei miatt.

A befektetési banki ágazat már csaknem egymilliárd dollár veszteséget halmozott fel, ennek ellenére a bankvezér megismételte: nem szorulnak rá az 500 milliárd eurós állami mentőcsomagra.

A bank idén 78 százalékos esést szenvedett el a tőzsdén, piaci ára most 11,3 milliárd euró körül alakul. A Bloomberg európai bankok és pénzügyi szervezetek indexe 67 százalékot esett.