Nagyon megsínyli a Ghosn-botrányt a Nissan-Renault

Gyengén sikerült a Renault első fél éve, a vállalat megérezte a kereslet csökkenését és partnere a Nissan bevételének drámai zuhanását a Ghosn-botrány nyomán - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2019. július 26. péntek, 17:53
Fotó: Shutterstock

A nettó nyereség több mint felével 970 millió euróra esett, a bevétel pedig 6,4 százalékkal 28,05 milliárd euróra csökkent - jelentette be a francia autóipari konszern pénteken. A működési eredmény 13,6 százalékkal 1,654 milliárd euróra csökkent.

Tekintve a kereslet zsugorodását, a Renault-csoport arra számít, hogy 2019-es bevétele a tavalyi szinthez lesz közel - írta a Renault, módosítva egy korábbi előrejelzését, amely szerint a bevétel az árfolyamhatások figyelembe vétele nélkül emelkedni fog.

A francia céget súlyosan érintette szövetséges partnere, a Nissan nyereségének 826 millió eurós zuhanása, amelyért a szövetség korábbi vezetőjét, Carlos Ghosnt teszik felelőssé.

Ghosnt pénzügyi visszaélésekkel vádolják, és jelenleg Japánban vár ítéletére. Ghosn tagadja a vádakat - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.07.26 18:25

És ezt még az is tetézi, hogy a Nissan modellek kezdenek teljesen lemaradni a versenytársak mögött.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html