Nagyon jól megy a Commerzbanknak

Jelentősen nőtt, 2014 harmadik negyedévében 225 millió euróra emelkedett a német Commerzbank nyeresége az egy évvel korábbi 75 millió euróról. A Dow Jones hírügynökség által megkérdezett elemzők 195 millió euró nyereségre számítottak.
MTI, 2014. november 6. csütörtök, 10:57

A Commerzbank számos területen javította teljesítményét, ezért ugrott meg negyedéves profitja. A bevétele 2,4 milliárd euróra nőtt a korábbi 2,28 milliárd euróról. A várhatóan nem fizető hitelek miatti költségek 492 millió euróról 341 millió euróra csökkentek.

A pénzintézet befektetési banki üzletágának nőtt a forgalma, így üzemi eredménye 110 millió euróról 149 millió euróra emelkedett. A Commerzbank közép-európai és kelet-európai leányvállalatainak üzemi eredménye, nagyjából 30 százalékos növekedéssel, 93 millió euró lett.

Az egyetlen dolog, amely beárnyékolta a bank negyedéves jelentését az, hogy elismerte az Egyesült Államokban ellene folyó vizsgálat tényét. A Commerzbankot pénzmosással gyanúsítják, és azzal, hogy megsértett egyes amerikai embargós szankciókat. A BNP Paribas francia nagybankot korábban hasonló ügy miatt szankcionálták Amerikában.

A bank szerint "nem jelentéktelen összeget" fizethet az amerikai hatóságoknak, hogy bíróságon kívüli úton rendeződjön az ügy. A Dow Jones forrásai szerint 600 millió dollár (480 millió euró) lehet a bírság nagysága.

HOZZÁSZÓLÁSOK