Nettó veszteséget termelt az EADS

A kedvezőtlen valutaárfolyam-ingadozások és az ellenük védő fedezeti pozíciók romlása miatt nettó veszteséget könyvelt el az EADS európai légiközlekedési óriás az első negyedévben - közölte a vállalat pénteken.
MTI-Eco, 2011. május 13. péntek, 11:25
Fotó:

A társaság a januártól márciusig terjedő időszakban 12 millió eurós veszteséget könyvelt el az előző év hasonló időszaki 103 millió eurós nyereség után. Az EADS adó- és kamatfizetés előtti, egyszeri tételektől tisztított nyeresége 230 millió euró "körüli" szintre nőtt az egy évvel korábbi 150 millió euróról. Az Airbus repülőgépgyártó üzletág nyeresége közel megduplázódott, 80 millió euróról 160 millió euróra emelkedett.

Az EADS árbevétele éves összehasonlításban 10 százalékkal 9,85 milliárd euróra nőtt

Elemzők 23 millió eurós nettó nyereségre és 9,20 milliárd eurós árbevételre számítottak.

A társaság megerősítette idei értékesítési és eredménycéljait: 520-530 Airbus repülőgépet kíván értékesíteni, és ezt meghaladó mértékű megrendelésállomány-növekedésre számít. Az egyszeri tételektől tisztított adó- és kamatfizetés előtti nyereség az előző évivel megegyező 1,30 milliárd euró lehet idén.

Az EADS tájékoztatása szerint a vállalatvezetés hamarosan dönt arról, növelik-e a közepes hatótávolságú A320-as repülőgépcsalád gyártási kapacitásait. Korábban - piaci források szerint - havi 44 repülőgépes gyártási teljesítmény elérését célozták meg a társaságnál annak érdekében, hogy gyorsabban szállíthassák le a jelentős, 422 milliárd eurós megrendelésállományt.

HOZZÁSZÓLÁSOK