Remélem, hogy az év végéig kikeveredünk a krízisből - mondta a vezérigazgató a Reuters tudósítása szerint. A JP Morgan utolsó negyedéves profitja 76 százalékkal csökkent a január közepén közzétett gyorsjelentés szerint, s ez "elég csalódást keltő", ahogy a vezérigazgató fogalmazott.
Ugyanakkor aláhúzta, nem igaz, hogy nincs hitelkihelyezés a rendszerben. "Csak az elmúlt 90 napban 150 milliárd dollárnak megfelelő összeget kölcsönöztünk ki, beleértve az európai és brit bankoknak juttatott 50 milliárdnyi bankközi hitelt. Persze ez elég ijesztő, hiszen a végén túl kell élni."

A JP Morgan nem tervez további akvizíciókat, jelenleg a legutóbbi vásárlásainak rendszerbe illesztésével van elfoglalva. Dimon elismerte a bankárok csináltak néhány "tényleg hülye dolgot", azért a politikusok és a szabályozó hatóságok felelőssége sem elhanyagolható a mostani helyzet kialakulásában. Hozzátette, a Bázel II tőkeszabályozási rendszernek vannak hibái, amiket ki kell javítani. "Még nem láttam, hogy a megfelelő embereket beküldték volna egy terembe, rájuk zárták volna az ajtót, s azok ott előálltak volna egy jó megoldással" - tette hozzá.

A JP Morgan vezetője szerint a "rossz bank" jó ötlet, azonban minden a megvalósítás módján múlik. Támogatná egy CDS elszámolóház létrehozását, ugyanakkor úgy vélte, nem a CDS piac szabályozatlansága okozta a pénzügyi krízist.

A kínai-amerikai csörtét a nagy amerikai folyó fizetési mérleghiány és az alulárazott jüan körül egyszerűen gyerekes vádaskodásnak nevezte. "Ez egy olyan egyensúlytalanság volt, amelyből mindkét fél profitált, s mindkét fél veszített is rajta."