A Best Buy, a legnagyobb amerikai háztartási elektronikát kínáló lánc a vártnál alacsonyabb negyedéves nyereségről adott számot, leginkább a videójátékok és a fényképezőképek visszaeső forgalma következtében, ugyanakkor megemelte egész éves kilátásait - írja a Reuters. A Best Buy idén folyamatosan növelte piaci részét, miután a rivális Circuit City befejezte működését, üzleteinek forgalma pedig stabilizálódott a negyedév során.

Nettó nyeresége 158 millió dollárra, részvényenként 37 centre esett vissza az augusztus 29-én második üzleti negyedévében, az egy évvel korábbi 202 milliós, részvényenként 48 centes adattal szemben. Az elemzők az adózási hatás figyelmen kívül hagyásával számolt nyereséget részvényenként 41 centre várták, ennél 1 centtel alacsonyabb, 40 centes értéket jelentett ma a társaság. Az árbevétel 12 százalékkal emelkedett az időszak során, 11,0 milliárd dollárra, a Best Buy Europe és az újonnan nyitott üzletek forgalmának hatására.

A már legalább 14 hónapja üzemelő egységek 3,9 százalékos forgalomcsökkenést szenvedtek el az egy évvel korábbihoz képest. Az idei évre minden részvényre összességében 2,7-3,0 dolláros nyereségre számít a lánc, a forgalom 2 százalékos csökkenése, illetve a teljes árbevétel 48-49 milliárd dolláros összege mellett (korábban 2,5-2,9 dolláros részvényenkénti eredményt jósoltak).