Elemzők 1,33 milliárd eurós nettó eredményre számítottak. Az ING banki üzletágának első negyedévi 1,7 milliárd eurós adózás előtti működési nyereségét erősítették a költséghatékonysági intézkedések, a magasabb kamatjövedelmek és a nem-teljesítő hitelek fedezetéül elkülönített összegek csökkenése. A biztosítási üzletág, amelynek kiszervezésére készül a vállalat, 461 millió euró nyereséget termelt.

Jan Hommmen, a társaság vezérigazgatója az eredményeket értékelve kiemelte, hogy a vállalat hamarosan visszafizetheti a holland államtól kapott 5 milliárd eurónyi segélyt. Hommen megismételte korábbi kijelentését, amely szerint az ING a jövő héten 2 milliárd eurót, a fennmaradó 3 milliárd eurót 2012 májusában fizetheti vissza a holland kormánynak.

Korábban a válság alatt kapott mentőcsomag egyik feltételeként az Európai Bizottság a vállalat mérlegfőösszegének 2013-ig történő megfelezését írta elő. Az ING ezért két különböző tőzsdei bevezetésben külön-külön értékesítheti az amerikai, illetve európai-ázsiai biztosítási tevékenységét. A holland csoport külön adhatja el latin-amerikai biztosítási vállalatait, amerikai internetes bankját, az ING Direct USA-t, illetve holland, jelzálog-hitelezéssel foglalkozó leányát, a WestlandUtrecht Bankot is.

A társaság részvényeivel 1,78 százalékkal drágábban, 8,94 eurós árfolyamon kereskedtek kora délelőtt az amszterdami értéktőzsdén.