Önként lépett le a rasszista bankár

Heves indulatokat kiváltó nyilatkozatai és könyve miatt önként távozott a német jegybank igazgatóságából Thilo Sarrazin.
NAPI, 2010. szeptember 10. péntek, 08:32
Fotó:

Lemondott posztjáról Thilo Sarrazin, a német központi bank igazgatósági tagja, miután napvilágra került sok indulatot kiváltó eszmefuttatása a zsidóságról és a muszlimokról - számolt be a MarketWatch.

A Bundesbank igazgatóságának közleményében megköszönte Sarrazin tevékenységét, azonban továbbiakat nem fűz az ügyhöz. Sarrazin még augusztusban, egy lapnak adott interjúban fejtette ki véleményét a zsidóság "azonos génállományáról", illetve arról, hogy a muszlim bevándorlók "alacsony intelligenciahányadossal rendelkeznek és nehezen illeszkednek be".

A bankár, aki a szociáldemokrata párt (SPD) tagjaként Berlin tartomány pénzügyminisztere volt korábban, "Németország megsemmisíti önmagát" ("Deutschland schafft sich ab") címmel írt könyvet, ami nagy vitákat váltott ki a német közvéleményben. Ebben Sarrazin arról értekezett, hogy Németországot miként veszélyezteti a közel-keleti bevándorlók "áradata".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.10 09:03

Hát ez egy nagyon kemény kérdés, mivel a volt bevándorlók egyre nagyobb gondot okoznak föleg a Francia, Belga viszonylatban és most Németországban is, Európa teljesen kevert lakosságú lesz, ami nem baj speciel, de azért meglepő látvány, hogy mondjuk Párizsban a Metron minden második utas fekete vagy arab (jól kinéző, jól öltözött stb... persze attól függ "melyik vonalon"...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html