Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szervezetben részt vevő Procter&Gamble keddi közleménye szerint az AEPW több mint 1 milliárd dollárt különít el műanyag-szennyeződések felszámolására. A keretet 5 éven belül 1,5 milliárd dollárra bővítik, továbbá új megoldásokat dolgoznak ki hulladékkezelésre és feldolgozásra.

A teljes műanyag-értékláncot lefedő kezdeményezés első projektjei közül kiemelték az integrált hulladékgazdálkodási rendszerek kialakítását, valamint az óceánok védelmét. Előbbit a települési önkormányzatokkal indítanák, utóbbi pedig a délkelet-ázsiai térségre összpontosítana, hiszen - mint írták - a térség öt országa bocsátja ki az óceánba jutó műanyagok 60 százalékát az Ocean Conservancy környezetvédő szervezet szerint.

A műanyagszennyezés visszaszorítását emellett információs és adatgyűjtési projektekkel, a helyi igényeket feltérképező nemzetközi együttműködésekkel is segítenék. A szövetség munkája a következő hónapokban hulladékgyűjtő és hulladékkezelő beruházásokkal, újrafeldolgozó technológiák fejlesztésével, közösségi mozgósítással és felvilágosítással, valamint a környezetbe jutott műanyagok begyűjtésével folytatódik.

A közlemény szerint a szövetséget vezető David Taylor, a Procter&Gamble elnök-vezérigazgatója azonnali cselekvést sürgetett és csatlakozásra szólította föl minden érintett vállalatot. Antoine Frérot alelnök, a Veolia vezérigazgatója az összefogást azzal indokolta, hogy egy ország vagy cég sem tud önállóan megbirkózni a műanyagok újrahasznosításával. Az ehhez kapcsolódó közös erőfeszítések ugyanakkor hosszú távon megtérülnek.

Az AEPW a Procter&Gamble mellett a BASF, a Berry Global, a Braskem, a Chevron Phillips Chemical Company LLC, a Clariant, a Covestro, a Dow, a DSM, az ExxonMobil, a Formosa Plastics Corporation USA, a Henkel, a LyondellBasell, a Mitsubishi Chemical Holdings, a Mitsui Chemicals, a NOVA Chemicals, az OxyChem, a PolyOne, a Reliance Industries, a SABIC, a Sasol, a SUEZ, a Shell, a SCG Chemicals, a Sumitomo Chemical, a Total, valamint a Veolia és Versalis csatlakozásával jött létre.