Pereli a Merrill a Deutsche Bankot

A jelenleg a Bank of America részeként működő befektetési bank azzal vádolja a német céget, hogy jogtalanul alkalmazta a Merrill pénztárosát és 11 bankárt.
NAPI Online, 2009. március 6. péntek, 17:56
Fotó:

A New York Állami legfelsőbb bírósághoz benyújtott kereset szerint Eric Heaton, a bank egykori alkalmazottja nem töltötte le hathónapos felmondását távozása előtt, és megszegte a versenytilalmi megállapodást - számol be a CNBC.

A Merrill azzal is vádolja a Deutsche Bankot, hogy szándékosan jónéhány hónappal kivetette hálóját a bankárokra. A cselekmény a Merrill szerint része volt egy, a számára évente dollár-tízmilliókat hozó csoport elcsábítására tett erőfeszítésnek.

Az alkalmazottak között van mások mellett Scott Helfman neve is, aki a Merrill globális befektetési vezetőjét, valamint Richard Gibb, ázsiai, csendes-óceáni és ausztrál pénzintézeti vezetője is. A Merrill érvényt akar szerezni a szerződésnek, ezen kívül több mint 100 millió dollár kárpótlásra tart igényt az őt ért veszteségek miatt. A bank Eric Heatont is vádolja keresetében.

HOZZÁSZÓLÁSOK