A krízis ellenére idén is tovább növekedett a görög légitársaság forgalma. Az Aegean Airlines ma kiadott első félévi adatai szerint az első hat hónapban közel 5 millióan utaztak a társaság gépein - ez 630 ezerrel több, mint 2014. első felévben. A növekedésben meghatározó szerepet játszott a nemzetközi forgalom, amely 20 százalékkal - 400 ezer utassal - bővült.

A legfrissebb, nyári adatok még ennél is jobbak: július első két hetében 30 százalékkal nőtt az Athénba vagy a főváros érintésével a szigetekre irányuló nemzetközi utasforgalom. A tavaly elért növekedésnek is köszönhető, hogy az Aegean hét új gépet állított forgalomba, és növelte célállomásainak számát. A görög légitársaság a jövő év elejéig további négy Airbus A320 ceos típusjelű repülőt fogad - a már forgalomba állított három géppel együtt ez 300 millió dolláros megrendelést jelentett az Airbusnak.

Az Aegean a nyári időszakban heti négy járatot üzemeltet Budapest és Athén között. A július-augusztus nálunk is csúcsidőszaknak számít, a két főváros között közlekedő 170 személyes A320-as gépek teljes kihasználtsággal repülnek. A magyarországi turistaforgalom növekedését mutatja, hogy áprilistól a Ryanair is közlekedtet járatokat Budapestr és Athén között. (A Malév megszűnése előtt naponta indított és fogadott járatokat Budapest Athénból.) Az Aegean adati szerint a budapesti járaton 2014-ben 20 százalékos volt az utasforgalom növekedése - és a növekedés idén is folytatódik.