Részben fizetős lesz a Hotmail

A Microsoft tegnap bejelentette, hogy július 16-tól évi 19,95 dollárt kell fizetniük azoknak a Hotmail-felhasználóknak, akik más internetes címről is a Hotmailre szeretnék letölteni leveleiket (POP Mail Retrieval) - írja a hwsw.hu. A Hotmail-felhasználóknak küldött levélben az MSN közölte, hogy amennyiben valaki más címről szeretné letölteni a leveleit, elő kell fizetnie az MSN Extra Storage szolgáltatásra, amelynek éves díja 19,95 dollár.
NAPI, 2002. június 6. csütörtök, 15:58

Az éves előfizetési díjért cserébe a felhasználók 10 Mbyte tárterületet kapnak a Hotmail szerverén, így nagyobb csatolt állományokat is küldhetnek vagy fogadhatnak. A díj fejében az MSN azt is biztosítja, hogy megmaradnak a nem használt felhasználói nevek: jelenleg a Hotmail-felhasználóknak legalább 30 naponta egyszer be kell jelentkezniük, hogy adataikat ne töröljék.

Parul Shah, az MSN termékmenedzsere elmondta, hogy azoknak a felhasználóknak, akik jelenleg is előfizetnek az MSN Extra Storage szolgáltatásra, nem kell többet fizetniük, mint eddig. "A Hotmailnek jelenleg 110 millió felhasználója van és az MSN-nek szüksége van a bevételre, hogy fedezze az ingyenes szolgáltatással kapcsolatos kiadásokat" - mondta Shah.

A Microsoft bejelentése újabb jele annak, hogy az ingyenes internetes szolgáltatások a végüket járják. Nemrégiben a Yahoo! döntött úgy, hogy fizetőssé teszi az eddig ingyenes e-mail szolgáltatásának bizonyos funkcióit, s hasonló van folyamatban az ftnetwork.com-nál is.

HOZZÁSZÓLÁSOK