Riasztó hír a barkácsáruház háza tájáról

Fizetésképtelenné vált a Praktiker lengyelországi vállalata, a dolgozók már nem kapnak bért és bezárták a kiskereskedelmi lánc legtöbb áruházát. A cégvezetés nem tárgyal a szakszervezetekkel, sőt senki mással sem - a menedzsment fantommá vált.
Barabás Júlia, 2017. május 12. péntek, 11:49
Fotó: Napi.hu

A Praktiker dolgozói nem kapták meg áprilisi fizetésüket, miközben fel sem mondtak nekik és azt az igazolást sem kapták meg, amelyre az új állás kereséséhez szükségük lenne. A Szolidaritás szakszervezet a szakminisztertől kér segítséget a helyzet rendezésére - írta a gazeta.pl.

Az ügy 500 dolgozót érint, akik nem tudják, megkapják-e a nekik járó elmaradt béreket, viszont új munkahelyet sem tudnak keresni - mondta a Praktiker Polska Szolidaritás szakszervezet vezetője. Az érdekvédők arra is panaszkodnak, hogy a cégvezetés nem áll szóba velük. Javaslatukra május elején az Állami Munkafelügyelet ellenőrei megjelentek a Praktikernél, de még nekik sem sikerült a vezetőség tagjaival érintkezésbe lépni.

A vállalat ellen 2016 novemberében kezdődött a szanálási eljárás, amit a varsói bíróság áprilisban felfüggesztett. Eközben az idén februárban végrehajtók foglalták el a hálózat egyes boltjait. Jelenleg már csak Gdanskban, Nowy Saczban és Grudziadziében vannak nyitva a barkácslánc áruházai.

A magyar cég, a Praktiker Kft. önálló gazdasági szervezet, a Wallis Csoport tulajdonában áll. A lengyelországi fejlemények nincsenek hatással a magyar áruházak stabil működésére - közölte a Napi.hu-val a társaság.

HOZZÁSZÓLÁSOK